SYN-3 - Enterprise Linux

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

NSA en Open Source software

"De nieuwste onthullingen over de NSA laten zien dat het beveiligingsmodel van internet kapot is, stelt beveiligingsdeskundige Bruce Schneier. Bedrijven, banken en consumenten maken gebruik van een inherent onbetrouwbaar systeem."

"...Maar veel bezwaarlijker is dat de NSA backdoors heeft gebouwd in diverse software – waarvan de namen niet bekend zijn, hoewel Schneier wijst op eerdere backdoors in CryptoAG, Lotus Notes en Windows – en zelfs beveiligingsstandaarden doelbewust heeft verzwakt terwijl ze werden ontworpen."

bron: http://webwereld.nl/beveiliging/79186-nsa-heeft-kern-van-het-internet-gesaboteerd

Uit deze onthullingen kan men concluderen dat het niet langer veilig is om online diensten zoals Windows Live Hotmail en Gmail te gebruiken voor belangrijke gegevens. Ook het gebruik van closed source software kan niet langer als veilig beschouwd worden: er zijn immers backdoors ingebouwd door de overheden in samenwerking met deze bedrijven. (deze bedrijven hebben helaas vaak geen keus)

Om deze reden zien we nu een verschuiving in trends: Klanten willen belangrijke data niet langer uit handen geven en hosten liever hun services op eigen machines. Er word steeds meer gebruik gemaakt van Open Source software omdat deze geen plek biedt voor geheimen backdoors.

Met SYN-3 kunt u uw data terug in eigen handen nemen met behulp van veilige Open Source software.

 

Blijf op de hoogte


Problemen of vragen? Bel dan met de Syn-3 support lijn: 0591 677867